Jak działają agregaty chłodnicze

W każdej ogromnej restauracji znajdują się pomieszczenia, które służą do przechowywania składników lub gotowych potraw. Jeżeli restauracja serwuje catering, dania organizowane są przedtem i schładzane, dzięki czemu zachowują świeży wygląd i odpowiedni smak dosłownie kolejnego dnia. W komorze chłodniczej przechowuje się przede wszystkim warzywa oraz produkty pochodzenia zwierzęcego.

W wielu restauracjach chłodzone są w nich też napoje i niektóre alkohole. W każdym pomieszczeniu chłodni musi znajdować się agregat do komory chłodniczej polo, który pozwala zachować odpowiednią niską temperaturę. Komorę chłodniczą można wydzielić w konkretnym pomieszczeniu lub postawić w środku odpowiedni kontener. Cała trudność polega na tym, by w środku zamontować urządzenie chłodzące. Warto wybrać agregat sufitowy do komory chłodniczej, który nie zajmuje miejsca. Jeżeli komora chłodnicza jest niewielka, to jedyne rozwiązanie, które pozwoli ją należycie schłodzić bez utraty przestrzeni. Agregat na prawdę często ma wbudowane oświetlenie, które ułatwia szybkie znalezienie potraw we wnętrzu chłodni. Agregaty chłodnicze pozwalają schłodzić wnętrze komory i utrzymać w niej niską, ale ciągle dodatnią temperaturę. Jednakże jeżeli ktoś potrzebuje zmrozić żywność, musi zakupić inny agregat - agregat do komory mroźniczej polo. Taki na pewno przyda się w przedsiębiorstwach, które zajmują się przetwarzaniem żywności, np. przygotowywaniem mieszanek warzyw lub towarów garmażeryjnych. Agregat mroźniczy zwykle obniża temperaturę do - 22 stopni.
Sprawdź również informacje na stronie: agregat sufitowy do komory chłodniczej.